Українська національна комісія з питань правопису, створена відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 416, пропонує увазі громадськості проект нової редакції Українського правопису, розроблений на основі української правописної традиції з урахуванням новітніх мовних явищ, що набувають поширення в різних сферах суспільного, наукового й культурного життя.

Правописна комісія виходила з розуміння того, що Український правопис, як правопис і будь-якої іншої мови, не може бути вичерпним; він кодифікує засадничі, найбільш поширені або спірні орфографічні положення.

Правописна комісія розраховує на уважне прочитання, конструктивні пропозиції та доброзичливу критику всіх зацікавлених користувачів і знавців української мови. Ваші зауваження та побажання стосовно проекту Українського правопису просимо надсилати на електронну адресу секретаря Української національної комісії з питань правопису Лариси Леонідівни Шевченко: larisa_shevchenko@ukr.net за пропонованою формою.

Проект Українського правопису

Форма для зауважень і побажань